Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Claude Monet " Πορτοκάλια"

Claude Monet(1840- 1926)
Γάλλος ζωγράφος,ένας απο τους σημαντικότερους εκπροσώπους του κινήματος του  ιμπρεσιονισμού.Ο  όρος "ιμπρεσιονισμός" πιθανόν να προήλθε απο τον πίνακα του Claude Monet Impressıon,  Sunrise.Κύριο χαρακτηριστικό του ιμπρεσιονισμού είναι τα ζωντανά χρώματα(κυρίως με χρήση βασικών χρωμάτων)οι συνθέσεις σε εξωτερικούς χώρους,συχνά υπο ασυνήθιστες οπτικές γωνίες και η έμφαση  στην αναπαράσταση του φωτός.http://el.wikipedia.org/

"Branch of Orange Bearing  Fruit " Ciaude Monet
Σήμερα το απόγευμα  αποφασίσαμε να ζωγραφίσουμε πορτοκάλια ,καθώς το πρωϊ ,ασχολήθηκαν με τα περιβόλια του "Κάμπου"της Χίου.Eπιλέξαμε"το κλαδί με τα πορτοκάλια" του Claude Monet
Παρατηρήσαμε τον πίνακα ,τα χρώματα που χρησιμοποιεί ο ζωγράφος για το φώς  και τις σκιές. Ευτυχώς είχε ήλιο στην αίθουσα και παίξαμε με τις σκιές των αντικειμένων.
Σαν φόντο χρησιμοποιήσαμε  εφημερίδες(κολάζ)
 Τα παιδιά έκαναν τα  περιγράμματα των πορτοκαλιών  με τη χρήση  σχημάτων ( κύκλων).  Κόψανε τα περιγράμματα φύλλων και πορτοκαλιών και  συνθέσανε το κλαδί  στην εφημερίδα.
Με λαδοπαστέλ   βάψανε την σύνθεση χρησιμοποιώντας ανάλογα χρώματα για το φώς και τις σκιές.                    
                                        Έτοιμα τα κλαδιά με τα πορτοκάλια!!!
                                                 







5 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ όμορφα τα πορτοκάλια σας!!!!!!!! Σαν αληθινά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικά χρήσιμη η ανάρτηση Νina μια και στο σχολείο ξεκινήσαμε πρόγραμμα με παιχνίδια για το φως και τη σκιά. Ευχαριστούμε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΟΝΑΔΙΚΑ !!!! Ένα βραβειάκι από μας για σας.....!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας ευχαριστώ πολύ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή