Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΦΕΡΝΑΝΤ ΛΕΖΕ " ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ"


ΦΕΡΝΑΝΤ ΛΕΖΕ(1881-1955)
Γάλλος ζωγράφος ,γλύπτης και σκηνοθέτης.Ξεκίνησε απο τον κυβισμό και θεωρείται προδρομος της Πόπ Αρτ.Γοητευμένος απο τον φουτουρισμό , την τεχνολογία , τις μηχανές ανέπτυξε δικό του στύλ και συνδύασε  στοιχεία και των δυο κινήσεων..Ζωγράφος της σύγχρονης αστικής ζωής. Απεικονίζει ανθρώπινες φιγούρες   ή αφηρημένα σχήματα σε δράση , για να μεταδώσει την κίνηση της καθημερινής ζωής.Τα έργα του διαφέρουν απο τα έργα των άλλων κυβιστών,  χρησιμοποιούσε βασικά χρώματα αντί μονόχρωμης παλέτας .

"Les grands ploguers noirs "FERNAND LEGER 
ΘΕΜΑ :'ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ"
Ο πίνακας του Λεζέ με τις χρωματιστές ανθρώπινες φιγούρες , ήταν η αφορμή να παίξουμε με το σώμα μας ,να κινηθούμε στο χώρο ,να  γνωρίσουμε τις διάφορες στάσεις  που μπορει να πάρει το σώμα μας,να κάνουμε το περίγραμμα του σώματος μας και να δημιουργήσουμε ένα πίνακα σαν του Φερνάντ Λεζέ.
Παρουσίαση του πίνακα , δόθηκαν πληροφορίες για τον πίνακα και τον ζωγράφο.
Παρατήρηση του πίνακα. 
Τί βλέπουμε ;οι άνθρωποι είναι ίδιοι μεταξύ τους; σε τι διαφέρουν ;τι στάσεις έχει το σώμα τους;τί κάνουν  ;ποιά χρώματα χρησιμοποιεί  ο ζωγράφος;
Θα μπορούσε ο πίνακας αυτός να είναι πίνακας κάποιου άλλου ζωγράφου;
Ποιόν ζωγράφο σας θυμίζουν οι άνθρωποι του Λεζέ;
Διαλέξαμε στάσεις ανθρώπων και τις δείξαμε με το σώμα μας.
Χρησιμοποίησα κάποιες ιδέες απο το  βιβλίο"Γνωρίζω το σώμα μου μέσα απο την τέχνη"  της   Κατερίνας Ανωγιαννάκη κάναμε τους αυτοσχεδιασμούς και τα παιχνίδια που προτείνει .

ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ (Ομαδική εργασία)
Σε χαρτί του μέτρου κάναμε με μαρκαδόρο το περίγραμμα του σώματος μας .Βάψαμε(με σφουγγάρι + τέμπερα)  τις  φιγούρες μας, με το  αγαπημένο μας χρώμα...
  Έτοιμο το έργο μας !

                                              (Μέρη της ομαδικής εργασίας)







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου