Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΦΡΙΝΤΑ ΚΑΛΟ "ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ"

FRIDA KAHLO (1907-1954)Μεξικάνα ζωγράφος .http://el.wikipedia.org/



Με αφορμή  την διαφορετικότητα  και το πρόγραμμα  "Η Βαλίτσα των Γενναίων "ασχοληθήκαμε με την μεξικάνα ζωγράφο Φρίντα Κάλο.Συζητήσαμε για την ζωή , τό έργο της και το γαλάζιο σπίτι της!.Γνωρίσαμε τα πορτραίτα της και τα αναλύσαμε (χρώματα ,χαρακτηριστικά, συναισθήματα )
Χρησιμοποίησα το πολύ ωραίο υλικό της  Μαρίας http://pythagoreionip.blogspot.gr/ 
Τα ταλεντάκια ήθελαν να ζωγραφίσουν το πορτραίτο !!!Τους έδωσα το φύλλο εργασίας  αναφέροντας οτι τα  χαρακτηριστικά απο το πρόσωπο  της Φρίντα Κάλο  εξαφανίστηκαν απο μια σταγόνα  μαγικού  φίλτρου της Σκουποξυλάνθης!
Ας φτιάξουμε το πρόσωπο της ζωγράφου με λαδοπαστέλ και το φόντο  με "τεχνική |φροτάζ"(χρησιμοποιούμε  φύλλα πορτοκαλιάς )












                                                   
































       















4 σχόλια:

  1. Απίστευτα τα αποτύπωσαν τα πορτρέτα. Μπράβο στα παιδιά Νίνα. Εξαιρετική δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΑΠΩ ΦΡΙΝΤΑ ΚΑΛΟ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετικά τα έργα των παιδιών!! Πόσο πολύ τα εμπνέεις με αυτές τις υπέροχες δραστηριότητες που τους κάνεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ!!!Γιώτα μ 'αρέσει που χαίρονται τα παιδιά με την τέχνη. Όταν ζωγραφίζουν στις ελεύθερες δραστηριότητες χρησιμοποιούν πολλά στοιχεία και εκφράζονται καλύτερα.Κάποια στιγμή θα ανεβάσω αυτές τις δουλειές των παιδιών!Εγώ απλώς προσπαθώ να τους μεταδώσω την αγάπη μου για την τέχνη και να μπορούν να εκφράζονται μέσα απο την τέχνη.
    Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τα καλά σας λόγια , για τις πολύ ωραίες ιδέες σας και υλικό σας που χρησιμοποιώ στην τάξη και στην τέχνη!!! ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή