Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ - MARK ROTHKOΜέσα απο τα έργα ζωγραφικής Rothko τα παιδιά  έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα συναισθήματα τους μέσω των χρωμάτων.Ξεκινάμε  για προθέρμανση  με  ένα απλό τραγουδάκι!

                                                    

             Mετά  παρατηρούμε 3 έργα του Mark Rothko (1903-1970)Δίνονται πληροφορίες για τον ζωγράφο και για τον τρόπο που ζωγράφιζε(Color Field) και γίνονται ερωτήσεις ανοιχτού τύπου. Ποιά  χρώματα βλέπεις;Υπάρχουν σχήματα και ποια είναι;Αν θα είχατε στο σπίτι σας ένα πίνακα,ποιόν θα ήθελες  να έχετε;Τι ένοιωθε ο ζωγράφος;Εσύ πως νοιώθεις  όταν βλέπεις αυτούς τους πίνακες; Ζητάμε απο τα παιδιά να μας δείξουν πως αισθάνονται μπροστά από τα έργα του Μαρκ Ρόθκο.

Brown Blue Brown on Blue 1953

Νο 16   1960

Ochre on Red Red 1954

Ποιό έργο μας αρέσει; (αιτιολογήσαμε την προτίμηση μας)
Μαθηματικά:  Μετρήσεις-συγκρίσεις , Ραβδόγραμμα -ποσότητες (περισσότερα λιγότερα)Τα παιδιά εμπνέονται από τα έργα του Mark Rothko  και ζωγραφίζουν
Με χαρτοτέηπ  κάνω το περίγραμμα και  δημιουργώ 2 ορθογώνια ή ένα τετράγωνο.Δίνω την δυνατότητα επιλογής 3 χρωμάτων. 
20 σχόλια:

 1. ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΝΙΝΑ! ΔΕΝ ΤΟΝ ΗΞΕΡΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ πολύ Μαρία μου!!!Δεν περίμενα νάχει τόση επιτυχία!δυστυχώς που δεν μπορώ να ανεβάσω φωτό με τις εκφράσεις και τις κινήσεις τους!

   Διαγραφή
  2. ...κινήσεις και εκφράσεις των παιδιών!

   Διαγραφή
 2. Αν σου πω Νίνα ότι δε γνώριζα αυτόν τον ζωγράφο; Είναι ότι πρέπει για το Νηπιαγωγείο. Μπράβο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σέυχαριστώ πολύ Νίκη μου!!!άρεσε πολύ στα παιδιά
   και κυρίως όταν τους ζήτησα να υποκριθούν μπροστά στον πίνακα (διαδραστικό)πως νοιώθουν!

   Διαγραφή
 3. εκπληκτικά !!!!
  ούτε γω γνώριζα τον ζωγράφο .......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πολύ ωραίες δραστηριότητες!! Θα αξιοποιήσω την ανάρτησή σου για να δώσω συνέχεια στα θερμά και ψυχρά χρώματα που συζητήσαμε σήμερα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ'ευχαριστώ πολύ Γιώτα μου!!!καλή η επιλογή του Rothko.Αν μου επιτρέπεις θα ήθελα επίσης να σου προτείνω τις 2 εποχές του Picasso(πορτραίτα) ή τα έργα του Ted Harisson με τα τοπία ανάλογα με τους στόχους που έχεις θέσει.

   Διαγραφή
 5. Ομολογώ ότι ούτε εγώ γνώριζα τον συγκεκριμένο ζωγράφο αλλά τα εργα του μπορούν να αξιοποιηθούν τέλεια στο νηπιαγωγείο! Κι εσύ τον προσέγγισες με υπέροχο τρόπο! Μπράβο Νίνα! Κι απ' ότι βλέπω τα παιδιά σου έχουν αναδειχθεί σε πραγματικούς καλλιτέχνες!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ'ευχαριστώ πολύ Ειρήνη μου!!!ο Rothko νομίζω ότι είναι ιδανικός για τα συναισθήματα και τα χρώματα στο νηπιαγωγείο,όπως και για σύνθεση έργων με χρώματα και σχήματα

   Διαγραφή
 6. Εξαιρετικά Νίνα μου!!!!!Πάντα με εκπλήσεις!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πάρα πολύ ωραία τα έργα σας και η ιδέα σας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή