Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΑ ΜΕΑ ΚΑΙ ΟΙ 4 ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ


"Βαλίτσα των Γενναίων"ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης τών παιδιών στα ΑΜΕΑ. (Σχεδιασμός προγράμματος: Πουπάλου Ματρώνα & Εξηντάρη Δέσποινα)
Στηρίζεται στην ιστορία "Η Μέα και οι 4 Σωματοφύλακες"Η Πριγκήπισσα Μέα είναι τυφλή και φυλακίζεται. Τα παιδιά πρέπει να την βοηθήσουν ,ταξιδεύοντας μ'ενα χαλί και περνώντας απο διάφορες δοκιμασίες: Περνούν την μονή γέφυρα ,γίνονται νάνοι και βρίσκουν το κλειδί της φυλακής περνώντας απο ένα τούνελ , φτάνουν στο βυθό της θάλασσας,  στη Σειρήνα για να περάσουν την 3η δοκιμασία!!!
Οταν στήσαμε το σκηνικό του βυθού(με υλικό του προγράμματος) σκέφτήκαμε να κάνουμε μια γοργόνα!όλοι μαζί ομαδικά.Σε χαρτί του μέτρου κάναμε  το περίγραμμα του σώματος (αγαπημένη τους δραστηριότητα !)ενός κοριτσιού.Στη συνέχεια προσθέσαμε  ουρά και τα χαρακτηριστικά της γοργόνας. Χρησιμοποιήσαμε  μαρκαδόρους, τέμπερες με σφουγγάρια, πινέλα ότι προτιμούσε ο καθένας!(προηγήθηκε συζήτηση για τον βυθό ,για τις σειρήνες - γοργόνες,τα χαρακτηριστικά τους και τον μύθο της γοργόνας .Αν γνωρίζουν κάποια γοργόνα (Μόνο την Άριελ γνώριζαν!

Η ΓΟΡΓΟΝΑ !!!
"βυθός " με υλικό του προγράμματος
Τα παιδιά φτιάξανε το άλμπουμ της Σειρήνας που βρισκόταν στον βυθό (Εικόνες σε χρονική σειρά

Η 3η δοκιμασία έληξε με επιτυχία  και κερδίσαμε  ακόμη ένα χαμόγελο για το" μπουκάλι με τα χαμόγελα" που πρέπει να γεμίσουμε! Αύριο η τελευταία δοκιμασία με το λιοντάρι!


(Να το ταΐσουμε  μπαλάκια!Και να πάρουμε και το τέταρτο χαμόγελο!)



Μάθαμε το γραμμα  Γ,γ της Γοργόνας,δόθηκαν φύλλα εργασίας .Χρησιμοποίησα την  ιδέα της Αριάδνης .http://edonipiagogeio.blogspot.gr/

(Τα παιδιά  γράφουν το(  Γ,γ ) ,βάφουν με νερομπογιά τη θάλασσα ,
κόβουν και κολλούν  το γράμμα,το κεφάλι και την ουρά)


























    

        

     


              
       
 






5 σχόλια:

  1. ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ Η ΓΟΡΓΟΝΑ! ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειες οι γοργόνες σας!!!!! Καλή συνέχεια στο πρόγραμμά σας κι από μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω, πω καταπληκτικές γοργόνες. Το φόντο το έχουν φτιάξει αριστοτεχνικά. Καλή συνέχεια και από μένα. Μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα και με εκπληκτικές δραστηριότητες ........οι γοργόνες, σκέτες γοργόνες......καλή συνέχεια Νινα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ κορίτσια!!!Το πρόγραμμα ειναι πραγματικά εκπληκτικό!!!!!!!!!! Οι δραστηριότητες αρέσουν πολύ στα παιδιά !!!Σου δίνει την δυνατότητα να ανοιχτείς θεατρικά και εικαστικά!!!Ανέβασα σκέτες γοργόνες!!! καθώς το ιστολόγιο το ξεκίνησα εικαστικό. Αν ενδιαφέρεστε υπάρχει στην ιστοσελίδα με το θεσμό των αριστείων και αναδειξη καλών πρακτικών α/θμιας και
    β/θμιας εκπαίδευσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή